Bemutatkozás

Az EISPRO Kft. fő tevékenysége a jégkrémgyártás és -forgalmazás, törökbálinti telephelyén mintegy 100 alkalmazottat foglalkoztat.

A cég története 1975-ig nyúlik vissza, amikor a Budatej Kft. megkezdte a tejfeldolgozást és jégkrémgyártást Törökbálinton. Itt készült a Magyarország-szerte közkedvelt LEO termékcsalád.

1990-ben a német Schöller Lebensmittel GmbH u. CoKG. 51%-os többségi tulajdont szerzett a cégben, és megalakult a Schöller – Budatej Bt.

A Schöller belépésével a tejfeldolgozás megszűnt. A német tulajdonos hamarosan 90% fölé növelte részesedését, és átfogó fejlesztésbe kezdett, melynek eredményeként a cég 1992-től a nyugat-európai élelmiszeripari szabványoknak mindenben megfelelő gyárként folytathatta tevékenységét.

A LEO jégkrém család további gyártása mellett a termékkínálat a különleges MÖVENPICK jégkrémekkel, valamint a Family Frost Kft. számára szintén nagy mennyiségben gyártott jégkrémekkel bővült. A cég termékei ennek köszönhetően olyan fogyasztókhoz is eljutottak, akik szívesebben vásárolnak otthonuk közelében.

1997-től a gyár már a Family Frost külföldi partnereinek is szállított, ami jelentős export-növekedést eredményezett.

2002-ben ismét jelentős fordulóponthoz ért a vállalat, miután a Schöller Lebensmittel GmbH u. CoKG.-t felvásárolta a Nestlé AG. A Nestlé csoporthoz csatlakozó Schöller-Budatej Bt. neve Nestlé-Schöller-re változott.

2005 májusától a vállalat Nestlé Ice Cream Hungária Kft.-ként folytatta tevékenységét.

2007-re a termelési volumen 75%-át a Family Frost termékek adták.

2008 januárjában a cég a németországi központú Eismann Holding tulajdonába került. A tulajdonosváltást követően az Eismann Production Kft. néven működő gyár egyenlő arányban termelt exportra és a belföldi piacra.

2009 szeptemberében a vállalat tulajdonjoga a helyi befektetőket képviselő Centrál Csoporthoz került.

2010 novemberétől a vállalat EISPRO Kft.-ként folytatja tevékenységét.

Tevékenységek

Kapcsolat